Route

Plaatshaf-colt-12-shooters-herman-van-keulen

De historische markt vindt plaats op de Markt en Kaai in Veere. Volg vanaf de N57 eenvoudige de richting Veere.

Bereikbaarheid

Veere is op de fiets en met de bus prima bereikbaar. In de zomer is er regelmatig een extra zomerbus. Komt u met de auto, let dan goed op het parkeerbeleid!

Parkeren

In Veere geldt van 1 april tot en met 31 oktober betaald parkeren.
Aan de rand van het centrum is een gratis parkeerterrein. Tijdens de Historische Markten is de stad afgesloten voor doorgaand verkeer!

Gehandicapten
Voor houders van een algemene gehandicaptenparkeerkaart is parkeren op de betaaldparkeerplaatsen in Veere gratis. Houders van een algemene gehandicapten parkeerkaart mogen ook parkeren op weggedeelten waar een parkeerverbod geldt. Dat mag alleen zolang daarmee het overige verkeer niet gehinderd wordt en met gebruik van een parkeerschijf voor maximaal 3 uur.

Parkeren voor bussen
Vroeger was er een busparkeerplek in Veere (op het Oranjeplein) maar sinds 2010 is deze alleen bestemd voor bussen die voor de boot in Veere moeten zijn. Bussen worden zoveel mogelijk uit het centrum gemeden vanwege de nauwe straten en de monumenten die veel van dit zware verkeer te lijden hebben. Bussen kunnen daarom het beste Veere binnenrijden via Zanddijk en parkeren op de speciale ruime busparkeerplaats. Van hieruit is het via het voetpad Veere uitstekend bereikbaar.

Kaartje

  • Gele en oranje gebieden:¬†betaald parkeren
  • Groen gebied: Gratis parkeren
  • Blauw gebied: Parkeren voor bussen
  • Rood gebied: Alleen voor vergunninghouders

parkeren